Manual de Politici Contabile pe domenii de activitate

Manual de Politici Contabile pe domenii de activitate

Manual de Politici Contabile pe domenii de activitate

„Manualul de Politici Contabile pe domenii de activitate” constituie punctul de plecare al oricărei societăţi în respectarea legii referitoare la aceste cerinţe. Prevederile legale referitoare la obligativitatea întocmirii acestor Manuale de politici contabile, le găsim într-o multitudine de acte normative precum Legea contabilităţii sau Ordinul nr. 1802/2014. Amenzile aplicate de organele de control fiind foarte aspre (ele ajung până la 4000 ron) au mobilizat societăţile să ia în considerare întocmirea acestora. Însă, ca orice “ceva” ce trebuie întocmit, fiind foarte stufoase, necesitând timp, acestea au devenit încă un task în activitatea contabililor, şi aşa destul de aglomerată de la zi la zi din cauza schimbărilor legislative din domeniu, motiv pentru care sunt date uitării.

Perioada actuală ne-a arătat, că deşi, mulţi dintre noi, consideră că politicile contabile sunt numai nişte formalităţi, organele de control le-a transformat într-un must have al oricărei firme. Şi spun asta, nu numai pentru că practica din domeniul contabilităţii a demonstrat-o, ci şi din punctul de vedere al unui profesionit contabil care se confruntă cu preluări de societăţi, cu diferite tipuri de ţinere a contabilităţii unde, de multe ori înregistrările contabile se schimbă simţitor în momentul semnării unui nou contract. În aceste momente, documentul “Politici contabile” este nu util, ci foarte util şi necesar.

Oana Pastramă

 

O caracteristică a acestui manual este aceea că nu are o formă universală pentru toate societăţile, ci prezintă particularităţi în funcţie de domeniul principal de activitate al fiecăreia, motiv pentru care am creat 5 modele , editabile, având un număr de 80-160 de pagini în funcţie de complexitatea domeniului în care activaţi. Cele 5 modele pregătite de noi sunt actualizate pentru anul 2019 şi au în vedere următoarele domenii: Prestări servicii, Comerţ, Producţie, Ong-uri şi Agricultură.

Practic, prin aceste draft-uri încercăm să vă uşurăm munca, venind în sprijinul dumneavoastră cu 80% din ceea ce trebuie să conţină politicile contabile. Sperăm să vă fie un punct de plecare, să vă susţină activitatea şi să vă ferească de sancţiunile organelor de control.

Modelul potrivit pentru dvs. va fi livrat sub forma unui fişier editabil (.doc , word) pe un CD-ROM , urmând ca dvs. să-l personalizaţi cu datele societăţii dvs., să-l printaţi şi să-l păstraţi la sediu.

Puteţi COMANDA această publicaţie apelând numărul de telefon 021.222.70.75 sau prin email la office@rezon.ro unde vă rugăm să specificaţi detaliile de contact.

Comanda dvs. va fi expediată prin curier, la adresa pe care ne-o veţi indica iar produsul se va achita ramburs în momentul livrării.

Preţul unui manual este de 99 lei (TVA inclus) la care se adaugă taxele de livrare în valoare de 14 lei , preţul total fiind 113 lei. În cazul în care sunteţi interesat de mai multe domenii beneficiaţi de discount-uri în funcţie de numărul de cd-uri pe care le comandaţi . Astfel:

 

a) 2 domenii – discount 15% – preţ 168.3 ron+14 lei livrare = 182.3 ron

b) 3 domenii – discount 20% – preţ 237.6 ron+14 lei livrare = 251.6 ron

c) 4 domenii – discount 25% – preţ 297 ron+14 lei livrare = 311 ron

Mai multe produse
Contabilitatea şi Prevenirea Erorilor Contabile „Referenţialul contabil românesc a suferit…