Ce amenzi riscă firmele?

Ce amenzi riscă firmele?

Ce amenzi riscă firmele?

Prin natura sa, statul, prin diversele instituții care îl compun, are dreptul de a verifica dacă activitatea operatorilor economici se desfășoară în conformitate cu prevederile legale aflate în vigoare.
În general, există o relație de reciprocitate între drepturile și obligațiile organismelor de control și drepturile și obligațiile entităților controlate, în sensul că drepturile instituțiilor care controlează se reflectă în obligațiile ce revin entităților controlate, iar obligațiile ce revin prin lege organelor de control își au echivalentul în drepturi ale operatorilor economici care sunt controlați.
Devierea de la respectarea legii poate fi sancționată în diverse moduri, rezultatul aplicării sancțiunii concretizându-se în angajarea răspunderii disciplinare, contravenționale sau penale a persoanelor fizice sau juridice care au încălcat legea.
Foarte important însă este să se cunoască sancțiunile care pot fi aplicate atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice pentru încălcarea dispozițiilor legale care le reglementează diversele aspecte ale activității.

Av. Căluianu Dragoș Florin

Download

Cartea „Ce amenzi riscă firmele?” face sinteza sancțiunilor și contravențiilor ce pot fi aplicate firmelor în cazul nerespectării prevederilor legale de funcționare.
Sunt acoperite aproape toate zonele: fiscalitate, contabilitate, autorizări și avize, raporturi de muncă, securitatea în muncă, siguranța consumatorilor, construcții, transporturi, legislația de mediu și altele.
Practic cu excepția protecției temporare oferite de legea prevenirii, nerespectarea  prevederilor legale referitoare la activitatea firmelor se finalizează cu un tip de sancțiune/contravenție în cazul unui control și este important pentru dvs. ca adminstrator sau manager să evaluați toate riscurile.

În cele 400 de pagini, în 4 capitole, aveți organizate amenzile prevăzute de legislație, într-un mod ușor de urmărit, astfel încât dvs. săreperați rapid situațiaîn care v-ați putea afla în cazul unei verificări.În același timp vețiregăsi atenționăriși sugestii privind evitarea penalitățilorși întocmirea corectă a documentelor solicitate de inspectori.

Capitolul 1 Ce presupune activitatea de control
În acest capitol vom discuta despre ce este și cum se desfășoară un control, procedura de contestare a sancțiunilor și care sunt principalele instituții care pot controla activitatea agenților economici.

Capitolul 2 – Lista amenzilor pe domenii de interes general
Veți regăsi sintetizate amenzile din legislație organizate pe diverse domenii astfel: fiscalitate, contabilitate, funcționarea agenților economici, relații de muncă, comerț, protecția mediului.

Capitolul 3 – Lista amenzilor specifice pe domenii de activitate
Aici puteți consulta amenzile structurate în funcție de domeniul dvs de activitate: construcții, protecția împotriva incendiilor, transporturi, protecția datelor cu caracter personal, siguranța alimentară, turism.

Capitolul 4 – Amenzile aplicate pentru funcționarea în lipsa autorizațiilor în diverse domenii
Amenzile din acest capitol se aplică atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice, iar în funcție de domeniul dvs de activitate, aveți la dispoziție și sfaturi utile pentru evitarea situațiilor care au legătură cu autorizațiile de funcționare.

Pe coperta cărţii aveţi tipărite instrucţiunile de acces la arhiva on-line a produsului oferit CADOU: „Modele formulare verificate de inspectori”, în care am inclus aproximativ 130 exemple de documente ce sunt, în general, controlate de instituțiile abilitate.

COMANDAŢI această lucrare apelând numărul de telefon 021.222.70.75 sau prin email la office@rezon.ro unde vă rugăm să specificaţi detaliile de contact.
Comanda dvs. va fi expediată prin curier sau poştă, la adresa pe care ne-o veţi indica, iar produsul se va achita ramburs în momentul livrării.

Preţul cărţii este 129 lei (cu TVA), la care se adaugă taxele de procesare şi livrare în valoare de 14 lei.

Mai multe produse
Rolul, drepturile și obligațiile asociatului Momentul de început al oricărei…