Controalele după apariţia Legii Prevenirii

Controalele după apariţia Legii Prevenirii

Legea prevenirii este un pas important în ceea ce privește schimbarea concepției legiuitorului român cu privire la modul în care trebuie abordată problema săvârșirii de contravenții ușoare. Astfel, scopul acestui act normativ este mai mult unul de educare a persoanelor susceptibile a comite acest tip de contravenții decât unul de pedepsire efectivă a acestora.
Mecanismul Legii prevenirii nr. 270/2017 este unul simplu, care însă se bazează pe filtrarea unui volum foarte mare de informație, ce este în mod obiectiv dificil de procesat de către persoanele interesate, chiar și de către cei cu pregătire de specialitate juridică.
Lucrarea de față își propune să accesibilizeze această masă de informație brută, tehnică și dificil de accesat, atât datorită schimbărilor legislative frecvente care definesc sistemul legislativ din România, cât și datorită sistemului de referințe încrucișate în interiorul aceluiași act normativ sau între diferite acte normative folosit de legiuitor în definirea faptei contravenționale și a identificării sancțiunii corespunzătoare.

Av. Dragoș Florin Căluianu

Download

În cele 400 de pagini ale cărţii am extras şi am clasificat pe tipuri de controale: fiscal, legislaţia muncii, sănătatea şi securitatea în muncă, taxe locale, protecţia consumatorului, sănătatea şi siguranţa alimentelor, agricultură şi altele, acele fapte care nu mai sunt sancţionate la prima abatere odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, astfel încât , dacă vă aflaţi într-o astfel de situaţie , să cunoaşteţi drepturile dvs. cu privire la prejudiciul imputat de către inspectori. De asemenea, veţi întâlni multe atenţionări, sugestii şi exemplificări cu privire la aceste situaţii.

Cât priveşte structura, lucrarea este împărţită în 6 capitole după cum urmează:

  • Cap. 1. Avantajele oferite de Legea Prevenirii
  • Cap. 2. Contravenții din domeniul fiscalității
  • Cap. 3. Contravenții din domeniul relațiilor de muncă
  • Cap. 4. Contravenții din domeniul comercial
  • Cap. 5. Contravenții din domeniul agricol
  • Cap. 6. Contravenții din diverse domenii de activitate

 

Puteţi COMANDA această publicaţie apelând numărul de telefon 021.222.70.75 sau prin email la office@rezon.ro unde vă rugăm să specificaţi detaliile de contact.
Comanda dvs. va fi expediată prin curier, la adresa pe care ne-o veţi indica iar produsul se va achita ramburs în momentul livrării.

Preţul cărţii este 149 lei (cu TVA și taxe de livrare incluse).

Mai multe produse
Comentarii și cazuri practice Codul Fiscal 2019 - Impozitul pe…