Protecţia împotriva sancţiunilor la Controlul ITM

Protecţia împotriva sancţiunilor
la Controlul ITM

„Potrivit principiului “mai bine previi decât să repari”, este foarte importantă respectarea prevederilor legislaţiei muncii. Se poate observa cu uşurinţă cuantumul mare al amenzilor aplicate de inspectorii ITM pentru nereguli legate de munca fără forme legale, de nerespectarea condiţiilor privind garantarea salariului minim brut pe ţară, neacordarea de zile libere salariaţilor etc., amenzi care, evident, pot fi evitate dacă respectaţi îndrumările date de legiuitor în textele de lege.

Însă există atât de multe alte situaţii şi “reguli”, unele dintre ele deşuete sau de-a dreptul absurde, în legătură cu care puteţi fi sancţionaţi, încât este de preferat să cunoaşteţi cât mai multe dintre ele pentru a evita pe cât posibil măsurile punitive aferente.

Prin intermediul acestei lucrări am încercat să vă prezint majoritatea aspectelor specifice controalelor ITM, multe dintre informaţii şi atenţionări fiind obţinute în urma a numeroase întâlniri şi discuţii cu reprezentanţi operativi şi decizionali ai acestui organism.

Sper că am reuşit acest lucru şi lecturând acest volum, următorul control din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă să nu vă surprindă din niciun punct de vedere.”

Oana Drăgan


Parcurgând cele 320 de pagini ale acestei lucrări
veţi putea regăsi pe larg toate informaţiile necesare, cât de mari sunt amenzile sau după caz pedepsele în cazul nerespectării prevederilor legale, dar şi care sunt modalităţile de contestare sau de atac împotriva sancţiunilor aplicate de inspectorii de muncă, astfel:

1. Reglementarea relaţiilor de muncă – capitol unde este tratat contractul individual de muncă cu elementele sale, dar şi alte aspecte utile.

2. Sănătatea şi securitatea în muncă – care detaliază obligaţiile angajatorului referitoare la normele de protecţia muncii, la accidentele de muncă şi la bolile profesionale.

3. Inspecţia Muncii – vă prezintă atribuţiile inspecţiei muncii, tipurile de control ale ITM-ului, posibilitatea de amânare a controlului, contestarea procesului verbal de control, cele mai frecvent solicitate documente în cazul unei inspecţii, etc.

4. Contravenţii şi sancţiuni în relaţiile de muncă – enumeră absolut toate amenzile sau infracţiunile ce pot fi aplicate sau constatate în cazul controalelor ITM la care puteţi fi supuşi.

Pe coperta cărţii veţi găsi ataşat şi „CD Aplicaţii Practice” produs pe care noi vi-l oferim GRATUIT în care veţi regăsi o multitudine de formulare şi modele de documente extrem de utile cum ar fi modele de fişe de post, modele de fişe de evaluare, cereri, contracte, împuterniciri, decizii, adeverinţe, cele mai multe dintre ele putând fi completate şi imprimate direct de pe cd.

Puteţi comanda această lucrare apelând numărul de telefon 021.222.70.75 sau prin email la office@rezon.ro unde vă rugăm să specificaţi detaliile de contact.

Comanda dvs. va fi expediată prin curier, la adresa pe care ne-o veţi indica iar produsul se va achita ramburs în momentul livrării.

Preţul cărţii este 84 lei (cu TVA), la care se adaugă taxele de procesare şi livrare în valoare de 14 lei.

Mai multe produse
Protecţia împotriva sancţiunilor la Controlul ANAF Desele modificări legislative –…