Protecţia împotriva sancţiunilor la Controlul ANAF

Protecţia împotriva sancţiunilor la Controlul ANAF

Desele modificări legislative – o realitate bine-cunoscută de toate societăţile care acţionează pe piaţa românească – afectează mediul de afaceri, aducând un impact semnificativ asupra previziunilor pe termen mediu sau lung. Cel mai bun remediu în astfel de situaţii este asigurarea unei informări adecvate şi de calitate.

 

În noua ediţie REVIZUITĂ ŞI ADĂUGITĂ 2015 a cărţii „Protecţia împotriva sancţiunilor la Controlul ANAF” veţi găsi prezentate cele mai noi aspecte privind:

  •  Modul de desfăşurare al controalelor inspectorilor ANTIFRAUDĂ
  • Care sunt noile dvs. obligaţii dar şi drepturile în cazul unui control din partea acestei instituţii
  • Noile modificări privind amenzile, sancţiunile şi condiţiile în care activitatea firmei dvs. poate fi suspendată
  • Ultimele reglementări privind utilizarea caselor de marcat fiscale
  • Noutăţile privind emiterea facturilor fiscale, impozitarea bacşişului şi multe altele.

Structurat pe 4 capitole detaliate mai jos, cu peste 400 de pagini, acest volum vă oferă pe larg toate informaţiile necesare legate de amenzile sau după caz pedepsele în cazul nerespectării prevederilor legale, dar şi care sunt modalităţile de contestare sau de atac împotriva sancţiunilor aplicate de inspectori.

Capitolul 1. Introducere în sfera Inspecţiei Fiscale
În acest capitol vă sunt prezentate organele ce pot desfăşura activitatea de control fiscal, care sunt persoanele ce pot fi supuse acestui control, drepturile şi obligaţiile contribuabilului în cazul controlului, care sunt metodele, modul de desfăşurare şi durata inspecţiei fiscale, care sunt documentele care se întocmesc cu ocazia controlului, precum şi o multitudine de aspecte practice şi sfaturi utile privind inspecţia fiscală.

Capitolul 2. Procedeele de control ale ANAF
Se vor detalia categoriile de controale efectuate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală cu specificul acestora, dintre care vă supunem atenţiei:
a) controlul documentar ce poate îmbraca forma controlului încrucişat, controlului inopinat, controlului prin sondaj;
b) controlul tematic referitorla impozitul pe profit, accize, impozitul pe venit, taxele locale;
c) controlul de rambursare TVA – poate cel mai amănunţit şi mai “agresiv” tip de control efectuat de către fisc.

Capitolul 3. Evaziunea fiscală şi spălarea banilor
Capitolul vă prezintă tipurile de operaţiuni economice, financiare sau contabile ce pot fi clasificate de către inspectorii antifraudă drept modalităţi de evaziune fiscală sau de spălare a banilor, care sunt implicaţiile faptelor încadrate în sfera evaziunii fiscale sau a spălării banilor asupra persoanei juridice dar şi răspunderea persoanelor fizice în calitate de asociaţi, administratori, manageri, acţionari, etc. ai respectivelor persoane juridice.

Capitolul 4. Contravenţii şi sancţiuni aplicate de ANAF. Infracţiuni prevăzute de Codul Penal
Enumeră absolut toate amenzile sau infracţiunile ce pot fi aplicate sau constatate de către inspectorii antifraudă la finalul controlului în cazul constatării de nereguli şi care sunt modalităţile de contestare a sancţiunilor sau a contravenţiilor aplicate în urma inspecţiei fiscale şi pe care le consideraţi abuzive sau injuste.

Pe coperta cărţii veţi găsi ataşat şi „CD Corespondeţă în Afaceri” produs pe care noi vi-l oferim GRATUIT în care veţi regăsi o multitudine de scrisori şi adrese de afaceri în mai multe limbi pentru a vă ajuta în facilitarea relaţiilor cu partenerii dvs naţionali şi internaţionali.

Puteţi comanda această lucrare apelând numărul de telefon 021.222.70.75 sau prin email la office@rezon.ro unde vă rugăm să specificaţi detaliile de contact.

Comanda dvs. va fi expediată prin curier, la adresa pe care ne-o veţi indica iar produsul se va achita ramburs în momentul livrării.

Preţul cărţii este 92 lei (cu TVA), la care se adaugă taxele de procesare şi livrare în valoare de 14 lei.

Mai multe produse
Femeile harnice muncesc, cele isteţe avansează “Femeile harnice muncesc, cele…