Protecţia împotriva sancţiunilor aplicate de Principalele Instituţii de Control ale Statului

Protecţia împotriva sancţiunilor aplicate de Principalele Instituţii de Control ale Statului

„Deşi activitatea de control este una de rutină pentru cei care efectuează controlul, ea capătă valenţe de excepţie de la regulă pentru cei controlaţi. În aceste condiţii pentru ca agentul economic să fie pregătit în faţa unui control, iar personalul lui de conducere (şi inclusiv salariaţii) să reacţioneze în mod normal la această activitate, se impune ca cei implicaţi să aibă informaţii minime şi clare despre ce este activitatea de control, cum se desfăşoară, ce urmăresc echipele de control şi mai ales ce aspecte din activitatea zilnică pot să atragă aplicarea de sancţiuni.

Veţi urmări astfel, regulile majore ce trebuie respectate în domeniile controlate de principalele instituţii de control ale statului: ANAF, ITM, ANPC, ANSVSA, IGSU, Curtea de Conturi, Consiliile Locale, etc.

Căluianu Dragoş


Parcurgând cele 430 de pagini ale acestei lucrări
veți regăsi atât prezentarea celor mai importante autorități de control din România, cât și descrierea obligațiilor dvs. în raport cu acestea, astfel:

Cap. 1. Instituții de Control – descrie principalele instituții de control enumerate, cadrul legislativ în care acestea activează, care sunt atribuțiile generale și de control ale fiecăreia, și care sunt domeniile de activitate controlate.

Cap. 2. Obligații și Sancțiuni – detaliază obligațiile și normele pe care trebuie să le respectați în raport cu autoritățile respective, dar și cât de de mari pot fi sancțiunile sau celelalte măsuri ce pot fi aplicate pentru nerespectarea acestora.

Cap. 3. Procedura de control – vă prezintă aspectele generale și particulare ale activității de control specifice fiecărei instituții, etapele desfășurării controlului, drepturile și obligațiile inspectorilor dar și drepturile și obligațiile dvs. în calitate de subiect al verificării, precum și procedura de contestare a sancțiunilor aplicate.

Cap. 4. Autorizarea activității agenților economici – redă domeniile de activitate și clasificarea lor, regulile generale de autorizare a operatorilor economici dar și aprobările speciale pe care trebuie să le obțineți pentru anumite categorii de activități pe care intenționați să le demarați.

Pe coperta cărţii veţi găsi ataşat şi „CD Consultantul Companiei” produs pe care noi vi-l oferim GRATUIT în care veţi regăsi o multitudine de comentarii, explicaţii şi sfaturi practice realizate de autorii noştri privind gestionarea activităţii unei companii, relaţiile de muncă şi asigurările sociale, situaţiile contabile şi din domeniul fiscalităţii, importanţa şi desfăşurarea corectă a relaţiilor comerciale, dar şi finanţările atât de necesare unei companii.

Puteţi comanda această lucrare apelând numărul de telefon 021.222.70.75 sau prin email la office@rezon.ro unde vă rugăm să specificaţi detaliile de contact.

Comanda dvs. va fi expediată prin curier, la adresa pe care ne-o veţi indica iar produsul se va achita ramburs în momentul livrării.

Preţul cărţii este 105 lei (cu TVA), la care se adaugă taxele de procesare şi livrare în valoare de 14 lei.

Mai multe produse
Protecţia împotriva sancţiunilor la Controlul ITM „Potrivit principiului “mai bine…