Obligaţiile privind maşinile înregistrate pe firmă

Obligaţiile privind maşinile înregistrate pe firmă

În ziua de astăzi, un lucru este deja bine știut, și anume că foarte multe companii au nevoie de mașini pentru a-și desfășura activitatea, iar folosirea vehiculelor, mijloace fixe, ȋn general autoturismele, au reprezentat ȋntotdeauna o provocare pentru orice companie. “Să iau maşina pe firmă? Ce riscuri aş putea avea? Câte documente trebuie să am ȋn spate pentru a nu fi “altoit” de Fisc? Oare este mai bine să fac repede un contract de comodat? Dar poate o achiziţie din UE m-ar avantaja?” Şi tot aşa, ȋntrebările despre maşini par fără sfârşit şi, câteodată, rămân chiar fără vreun răspuns. Nu că nu ar fi adevărat şi nu că sancţiunile pentru nerespectarea vreunei legi ar fi rămas fără răsunet sau fără a goli subit casieria/buzunarul patronului. Tocmai de aceea, considerăm importantă tratarea cât mai pe ȋndelete a acestor probleme cu care orice societate se confruntă.

Drăgan Ovidiu

Download

Mijloacele de transport au reprezentat dintotdeauna un subiect delicat la nivelul fiecărei companii, atât din punct de vedere contabil cât şi administrativ. Multe documente solicitate de departamentul de contabilitate, multe ȋntrebări venite din partea administratorilor, dar şi a salariaţilor, cu privire la modul ȋn care poate fi folosit mijlocul de transport, la care se adaugă multitudinea de ȋntrebări venite din partea ANAF legate de acelaşi subiect. Pentru a lămuri toate aceste aspecte cartea „Obligaţiile privind maşinile înregistrate pe firmă” vine ȋn ajutorul dumneavoastră, ȋn speranţa că putem face “călătoria” cu autoturismul firmei lipsită de griji de ordin fiscal şi contabil.

Obligaţiile privind maşinile înregistrate pe firmă” are peste 300 de pagini şi vă oferă cele mai importante aspecte privind autoturismele înregistrate pe firmă, de la posibile sancţiuni, ce pot fi uşor evitate, până la lista cheltuielilor integral deductibile legate de maşină, deoarece utilizarea mixtă a autoturismelor (adică atât în interesul afacerii, cât și în cel personal) are nevoie de o atenție deosebită din partea dvs, având anumite avantaje şi implicaţii fiscale care diferă în funcţie de tipul autoturismului şi structura fiscală a firmei.

Structurata pe 3 capitole, cartea vă aduce în discuţie cele mai importante aspecte de care trebuie să ţineţi cont atunci când trataţi cu autoturismele utilizate în activitatea societăţii, astfel:

Capitolul 1. De ce spune contabilul că maşinile sunt imobilizări corporale şi ce trebuie să ştim despre acestea
În acest capitol este explicată, prin exemple practice, ce este o imobilizare corporală, cum le înregistrăm şi cum le tratăm în contabilitate, dar şi importanţa cunoaşterii profilului societăţii din punct de vedere al TVA pentru achiziţiile de maşini pe firmă.

Capitolul 2. Ce trebuie să avem în vedere pentru maşinile destinate activităţii societăţii sau maşinile cu folosință mixtă
Ca administratori trebuie să cunoaşteţi implicaţiile fiscale şi contabile pe care le aduce achiziţia unui autoturism. De aceea, în acest capitol vom clarifica noţiunile cu care se confruntă managementul de la introducerea unei maşini în firmă, la amortizarea acesteia, la documnetele necesare obligatorii, până la momentul când intervine decizia vânzării, casării sau cedării.

Capitolul 3. Relaţia cu autorităţile şi instituţiile statului
Evitarea sacţiunilor este „de dorit” în orice domeniu pe care statul îl are în „vizor” şi acesta este motivul principal pentru care avem un capitol în care am încercat să vă oferim informaţiile necesare pentru a fi în regulă la un eventual control.

Pe coperta cărţii aveţi tipărite instrucţiunile de acces la arhiva on-line a produsului oferit CADOU: „Modele formulare pentru utilizarea maşinilor în activitatea societăţii”, produs care vă pune la dispoziție o serie de documente, pregătite pentru completare, care să vă ajute la organizarea activităţii în ceea ce priveşte mijloacele auto.

Puteţi accesa cadoul dvs şi cu ajutorul butonului de DOWNLOAD din partea de sus a paginii.

COMANDAŢI această lucrare apelând numărul de telefon 021.222.70.75 sau prin email la office@rezon.ro unde vă rugăm să specificaţi detaliile de contact.

Comanda dvs. va fi expediată prin curier sau poştă, la adresa pe care ne-o veţi indica, iar produsul se va achita ramburs în momentul livrării.

Preţul cărţii este 126 lei (cu TVA), la care se adaugă taxele de procesare şi livrare în valoare de 14 lei.

Mai multe produse
Lucrările contabile privind situaţiile financiare anuale “Iată că am ajuns…