Lucrările contabile privind situaţiile financiare anuale

Lucrările contabile privind situaţiile financiare anuale

Lucrările contabile privind situaţiile financiare anuale

“Iată că am ajuns să vorbim despre un subiect delicat din punct de vedete al terminologiei, însă atât de cunoscut în practica din mediul de afaceri: situațiile financiare – cel mai așteptat set de documente financiare de toate părțile interesate (de la asociați la Instituțiile Statului). Fiind vorba despre “situații” asimilăm termenul ca atare, fără a conștientiza că, de fapt, presupune mai mult decât atât.

Veți regăsi în paginile acestei lucrări de la lucruri explicate pe îndelete la exemple practice şi speţe întâlnite în diverse cazuri analizate la nivelul Europei, toate acestea menite să vă îndrume în arta croșetării situațiilor financiare.

Nu! Nu este o muncă simplă, nu este o treabă pe care o poate face oricine! Este nevoie de cunoștințe, de analiză, de raționament profesional. Alegeţi să aveţi o colaborare eficientă cu clientul dumneavoastră, să îl trataţi ca pe un partener cu care aveţi în definitiv un scop comun – profitabilitatea afacerii! Dacă lui îi merge bine, cu siguranţă, şi dumneavoastră vă va merge la fel!”

Drăgan Oana

Download

Având în vedere că an de an ne „lovim” de închiderea exercițiului financiar, este important să fim informaţi cât mai complet şi actual despre etapele premergătoare întocmirii situațiilor financiare, printre care se află de altfel şi inventarierea, ce tipuri de operațiuni și înregistrări contabile sunt necesare pentru închiderea exercițiului financiar, ce tipuri de situații trebuiesc întocmite în funcție de mărimea societăţii, dacă avem sau nu obligația să audităm aceste situații, precum și care sunt contravențiile și sancțiunile legate de neîntocmirea, nesemnarea și nedepunerea lor.

Volumul “Lucrările contabile privind situaţiile financiare anuale” are peste 300 de pagini şi vă oferă numeroase exemple, monografii şi sfaturi practice, privind paşii de urmat în închiderea exerciţiului financiar.

Structurata pe 6 capitole, cartea vă aduce în discuţie toate etapele care trebuie parcurse pentru a finaliza documentele cele mai importante din an, astfel:

Capitolul 1. Despre informaţia contabilă – motor de acţiune în business
În acest capitol concretizăm necesitatea informațiilor furnizate de contabilitate, care servesc atât necesităților proprii ale societăţii, fiind utilă managerilor care sunt interesaţi de poziţia financiară, rezultatele şi modificările poziţiei financiare a firmei, cât și utilizatorilor externi ai acesteia.

Capitolul 2. Prezentarea informaţiei contabile sub forma situaţiilor financiare
Informaţia contabilă, pentru a fi percepută ȋn forma ei autentică, trebuie prezentată sub o anumită formă, aceea a situaţiilor financiare, ȋn termeni practici BILANŢUL CONTABIL. De ce este bilanţul contabil documentul oficial de sinteză, regăsiţi explicat clar în cuprinsul acestui capitol.

Capitolul 3. Lucrările premergătoare situaţiilor financiare
Lucrările pregătitoare au rolul de a verifica înregistrările efectuate în cursul exerciţiului, de a efectua inventarierea, de a realiza înregistrări aferente sfârşitului de exerciţiu şi de a centraliza datele necesare. Exemplele practice din acest capitol vă ajută în etapa de verificare, iar în capitolul cu inventarierea veţi găsi chiar un model de procedură de inventariere explicat pas cu pas.

Capitolul 4. Situaţiile financiare anuale
Întocmirea situaţiilor financiare anuale nu este deloc o treabă uşoară, astfel că acest capitol vine în sprijinul dvs. cu detalii despre procedurile de verificare, aprobare și prezentare a documentelor care alcătuiesc situaţiile financiare anuale și corelaţiile care trebuie să existe între acestea.

Capitolul 5. Îmbunătăţirea conţinutului situaţiilor financiare şi a procesului decizional
Este absolut necesar ca utilizatorii informațiilor contabile să beneficieze și de informații previzionale, având în vedere că informațiile conținute în situațiile financiare se referă la trecut, iar deciziile utilizatorilor au în vedere viitorul. În acest capitol vom vedea că, prin bugetare, firma își planifică activitatea viitoare, iar situaţiile financiare previzionate sunt instrumente utile în procesul decizional.

Capitolul 6. Finalizarea situaţiilor financiare
În acest ultim capitol vom trece în revistă termenele de depunere a situaţiilor financiare, de ce este importantă închiderea exerciţiului bugetar, cine trebuie să semneze documentele, dar şi care sunt sancţiunile pentru încălcarea obligaţiilor legale.
Nu uitaţi că începând cu anul 2020, entităţile au o nouă obligaţie, aceea de a-şi declara beneficiarul real.

Pe coperta cărţii aveţi tipărite instrucţiunile de acces la arhiva on-line a produsului oferit CADOU: „Modele formulare utile finalizării situaţiilor financiare anuale”, produs care vă pune la dispoziție o serie de documente, pregătite pentru completare, care să vă ajute la inventariere şi la celelalte etape legate de finalizarea exerciţiului financiar.
Puteţi accesa cadoul dvs şi cu ajutorul butonului de DOWNLOAD din partea de sus a paginii.

COMANDAŢI această lucrare apelând numărul de telefon 021.222.70.75 sau prin email la office@rezon.ro unde vă rugăm să specificaţi detaliile de contact.
Comanda dvs. va fi expediată prin curier sau poştă, la adresa pe care ne-o veţi indica, iar produsul se va achita ramburs în momentul livrării.

Preţul cărţii este 130 lei (cu TVA), la care se adaugă taxele de procesare şi livrare în valoare de 14 lei.

Mai multe produse
Codul Fiscal - valabil in 2020 Cartea “Codul Fiscal –…