Inspecţiile și sancţiunile ANAF

Inspecţiile și sancţiunile ANAF

Despre controale, tot să vorbim! Este vremea lor şi se pare că această “vreme” se va prelungi, ba chiar se va intensifica în periodicitate. Da! Legislaţia se schimbă ȋntr-un ritm alert, noi trebuie să fim la zi cu toate noutăţile astfel ȋncât să aplicăm cât mai corect prevederile legislative, motiv pentru care am decis ca această lucrare să devină o sursă de cunoaştere cât mai aproape de dumneavoastră. Scrisă ȋntr-un limbaj comun, uşor de ȋnţeles, vă va fi utilă ȋn activitatea de zi cu zi.
Un sfat de la un practician este următorul: nu vă deziluzionaţi de rapiditatea schimbărilor legislative, ȋncercaţi să aplicaţi cât se poate de corect prevederile legale, dezvoltaţi relaţia administrator-contabil, păstraţi transparenţa deciziilor luate, şi, cu siguranţă, Totul va fi bine!
Să aveţi spor la lucru!

Drăgan Oana

 

Download

Un singur lucru este întotdeauna cert, fie că ne confruntăm sau nu cu controlul ANAF: trebuie să fim informaţi! Doar aşa putem profita de prevederile legale care ne ajută (aşa-numitele facilităţi fiscale) şi putem înţelege pe deplin drepturile, dar şi obligaţiile pe care le avem în calitate de contribuabili.
De aceea această carte a fost gândită astfel încât să clarifice pentru dvs. activitatea inspectorilor ANAF. Practic, veţi afla de ce pot aceştia solicita orice document din companie în cadrul unui control inopinat, ce caută, de fapt, atunci când va trec pragul şi ce surse de informaţii folosesc cel mai des în depistarea neregulilor.
Şi pentru că ştim cât de important este sa fiţi informaţi la timp, în această carte veţi găsi explicate, prin intermediul jurisprudenţelor, multe situaţii practice, care sunt posibilele consecinţe ale unui control, dar şi sancţiunile aplicabile.

În „Inspecţiile și sancţiunile ANAF”, în cele peste 300 de pagini, aveţi împărţite pe 4 capitole cele mai importante informaţii pe care trebuie să le cunoaşteţi pentru a fi pregătiţi în cazul unui control din partea inspectorilor ANAF.

CAP 1. Cum se desfăşoară controlul ANAF
Pentru început va fi explicată activitatea de control, care sunt drepturile şi obligaţiile dvs. şi ale inspectorilor, dar este clarificată şi diferenţa între controlul antifraudă şi inspecţia fiscală. De asemenea puteţi consulta procedurile de lucru ale instituţiei cu privire la selectarea firmelor pentru control, consecinţele inspecţiilor fiscale, dar şi măsurile pe care trebuie să le urmaţi în perioada actuală pentru a evita amenzile.

CAP 2. Detalii specifice domeniilor de activitate în cazul unui control
Veţi observa că pe lângă documentele generale cerute de inspectori, există o serie de documente specifice care sunt în atenţia acestora pentru depistarea evaziunilor fiscale, pe care le veţi găsi prezentate detaliat pentru domeniul dvs de activitate astfel: comerţ, prestări servicii, producţie, agricultură, construcţii, turism şi comerţ electronic, unde trebuie să urmaţi regurile GDPR și legislaţia şi procedurile aferente.

CAP 3. Faptele încadrate de ANAF în sfera evaziunii fiscale
Soluţiile proceselor desfășurate în instanţele din România vor clarifica cele 7 fapte penale de evaziune fiscală reglementate legal în ţara noastră, care sunt practic neregulile de la care pleacă suspiciunea de evaziune, dar şi ce surse de informaţii folosesc inspectorii pentru depistarea fraudelor.

CAP 4. Aspectele urmărite de inspectorii ANAF în privinţa spălării banilor
Vă va familiariza cu conceptul din perspectiva unui control Antifraudă. Vă prezentăm cele mai frecvent cercetate metode și tehnici de spălare a banilor (ex: tranzacţii în numerar și transferuri în conturi bancare nejustificate), ce NOI obligații aveți faţă de Oficiul de Prevenire şi Combatere a Spălarii Banilor și, cel mai important, ce anume vor dori să verifice la dvs. inspectorii când există suspiciunea de spălare de bani.

COMANDAŢI această lucrare apelând numărul de telefon 021.222.70.75 sau prin email la office@rezon.ro unde vă rugăm să specificaţi detaliile de contact.
Comanda dvs. va fi expediată prin curier sau poştă, la adresa pe care ne-o veţi indica, iar produsul se va achita ramburs în momentul livrării.

Preţul cărţii este 125 lei (cu TVA), la care se adaugă taxele de procesare şi livrare în valoare de 14 lei.

Mai multe produse
Comentarii și monografii contabile Înregistrările contabile nu se fac doar…