Exemple practice privind cheltuielile deductibile şi nedeductibile

Exemple practice privind cheltuielile deductibile şi nedeductibile

Activitatea oricărei societăți presupune și generarea de cheltuieli, iar modul în care sunt tratate cheltuielile din punct de vedere contabil și fiscal devine foarte important pentru stabilirea bazei de impozitare și implicit rezultatul financiar.

Astfel, a apărut în portofoliul Rezon Media Grup România lucrareaExemple practice privind cheltuielile deductibile şi nedeductibile, cu scopul de a clarifica când o cheltuială este deductibilă, cât din aceasta poate fi deductibilă și care sunt documentele necesare pentru a o considera cheltuială deductibilă, parțial deductibilă sau nedeductibilă.

Sorina – Bogdana Breahnă

Download

Cât priveşte structura, cartea are aproximativ 210 pagini şi este împărţită în 5 capitole după cum urmează:

Capitolul 1 – Tratamentul fiscal al cheltuielilorface o scurtă introducere în problematica cheltuielilor vs. venituri, stabilirea bazei de impozitarea, determinarea rezultatului financiar şi a contului de profit şi pierdere.

Capitolul 2 – Cheltuieli deductibile, definiţii, norme, exempleÎn acest capitol vă sunt prezentate şi explicate prin studii de caz tipurile de cheltuieli deductibile, dintre care amintim cheltuielile cu tichete cadou oferite către persoane fizice și juridice în cadrul campanilori de marketing, cu pregătirea profesională și perfecționarea angajaților, cu transportul, masă caldă și cazare acordate angajaților, refacturare servicii medicale în favoarea membrilor salariaților, deplasarea asociatului unic (administrator) în interes de serviciu, fără contract de muncă, dobânzi penalizatoare, deductibilitate TVA la protocol şi multe altele.

Capitolul 3Cheltuieli deductibile limitat, definiţii, norme, exempledefineşte şi enumeră tipurile de cheltuieli cu deductibiliate limitată cum ar fi: cheltuielilor de protocol în delegație versus cheltuieli masă plătită salariatului în delegație, cadouri sau excursii oferite partenerilor de afaceri în vederea stimulării vânzărilor, deductibilitate combustibil la societățile care aplică atât impozit specific, cât și impozit pe profit, acordare tichete cadou în alte ocazii decât cele stabilite prin lege etc.

Capitolul 4 – Cheltuieli nedeductibile , definiţii, norme, exemple trece în revistă ce tipuri de cheltuieli nu intră în sfera cheltuielilor proprii activităţii desfăşurate printre care: sponsorizare în condiții de profit la semestrul 1, dar pierdere la sfârșitul anului , sponsorizare coleg bolnav, scoatere din gestiune bunuri degradate calitativ, cheltuielilor reprezentând deprecierea/amortizarea mijloacelor fixe, cheltuielille reprezentând modificarea valorii juste a investițiilor imobiliare etc.

Capitolul 5Alte deduceri la calculul profitului impozabildezvăluie care sunt celelalte deduceri de care beneficiaţi la stabilirea profitului şi anume: cheltuielile de dezvoltare-cercetare, provizioane/ajustări pentru depreciere și rezerve, amortizarea fiscală, pierderea fiscală sau profitul reinvestit.

 

Puteţi COMANDA această lucrare apelând numărul de telefon 021.222.70.75 sau prin email la office@rezon.ro unde vă rugăm să specificaţi detaliile de contact.

Comanda dvs. va fi expediată prin curier sau poştă, la adresa pe care ne-o veţi indica, iar produsul se va achita ramburs în momentul livrării.

 

Preţul cărţii este 122 lei (cu TVA), la care se adaugă taxele de procesare şi livrare în valoare de 14 lei.

Mai multe produse
40 Probleme într-o companie şi soluţiile lor reale “Gestionarea activității…