7 Lecţii Simple de Contabilitate şi Finanţe pentru Manageri

7 Lecţii Simple de Contabilitate şi Finanţe pentru Manageri

“Eh! Şi iată că am ajuns să vorbim acum despre primii paşi în contabilitate şi finanţe. Această incursiune în tainele contabilităţii şi finanţelor îmi doresc să fie pentru dumneavoastră luminiţa de la capătul tunelului, care să vă scoată din întunericul multitudinii de întrebări legate de aceste domenii. Am încercat să vă explic tot ce era mai important şi, de la sine înţeles, interesant pentru dumneavoastră şi afacerea pe care o conduceţi. Într-o lume a cifrelor în permanentă schimbare, este foarte greu să fii în pas cu cerinţele şi aşa greoaie şi greu de înţeles pentru contabili, dar mai ales pentru cei care fac parte din management! Cartea este concepută ca o sinteză a tuturor aspectelor contabile pe care dumneavoastră, în calitate de administratori ai propriei afaceri, trebuie să le aveţi în vedere şi, în baza lor, să acţionaţi în consecinţă în vederea creşterii societăţii, şi… de ce nu… a dumneavoastră ca antreprenori. Vă doresc o lectură plăcută pe parcursul celor 7 lecţii!”

Drăgan Oana

De multe ori ne confruntăm, în activitatea desfăşurată, cu departamentul de contabilitate, văzut uneori ca fiind oaia neagră a companiei, unde se solicită fel de fel de documente, de ştampile, de evidenţe – un limbaj necunoscut pentru cei care nu activează direct în domeniu. Însă trebuie să ştim că, practic, contabilitatea, este un limbaj codificat al afacerilor.

Există şi o zicală care spune: “contabilul te urcă, contabilul te coboară”. Aşadar, este timpul să înţelegeţi câte ceva din această profesie, deloc uşoară…, ba chiar cu foarte multe reponsabilităţi.

Structurată în 7 lecţii simple, cartea este concepută ca o sinteză a tuturor aspectelor contabile pe care dvs, în calitate de administratori ai propriei afaceri, trebuie să le aveţi în vedere.
Vom discuta pe rând despre:

1. Rostul contabilităţii, principiile după care se ghidează această ştiinţă şi cu ce instrumente lucrează.

2.  Ce este de fapt Contul, care este rolul lui, forma şi structura.

3. De ce este necesară Inventarierea şi cum poate corecta ei desfăşurare să ne ajute în dezvoltarea propriei afaceri.

4. Cum întocmim și citim Balanţa de Verificare, care lunar ne arată corectitudinea datelor din contabilitate.

5. Analiza Bilanţului Contabil care este documentul oficial folosit pentru reprezentarea încheierii exerciţiului financiar.

6. De ce avem nevoie de Contul de Profit şi Pierdere, pentru a  evidenţia ce cheltuieli şi ce venituri a efectuat societatea în cursul unui an.

7. Cât de importante sunt informaţiile oferite de Contabilitatea Managerială atât pentru dvs cât şi pentru partenerii firmei dvs.

Pe coperta cărţii veţi găsi ataşat „CD 100 Modele Contracte Comerciale” un CADOU extrem de util, ce conține modele de contracte pe care le puteţi utiliza în activitatea zilnică.

Puteţi comanda această lucrare apelând numărul de telefon 021.222.70.75 sau prin email la office@rezon.ro unde vă rugăm să specificaţi detaliile de contact.

Comanda dvs. va fi expediată prin curier, la adresa pe care ne-o veţi indica iar produsul se va achita ramburs în momentul livrării.

Preţul cărţii este 85 lei (cu TVA), la care se adaugă taxele de procesare şi livrare în valoare de 14 lei.

Mai multe produse
Soluții pentru diminuarea taxelor și impozitelor „Cartea „Soluții pentru diminuarea…