168 Cazuri practice despre TVA

168 Cazuri practice despre TVA

De la debutul ideii născute cu privire la această carte, s-a generat o abordare explicită, simplă și în același timp utilă, care să vină în întâmpinarea nevoilor tuturor celor interesați: administratori, asociați, acționari, profesioniști contabili, studenți și doritori de inițiere în tainele TVA. Vom descrie terminologia fiscală, în termeni abordabili, chiar și celor neinițiați în termeni juridici specifici, definind noțiunile și prezentând pas cu pas etapele și procedurile necesare în diverse spețe ale TVA.

Acest ghid practic de interpretare și aplicare a legislației TVA este necesar oricărui profesionist al domeniului și este bazat pe legislația actuală: Cod Fiscal, Norme de aplicare a Codului Fiscal, Cod de procedură fiscală, Directive Europene, Legea contabilității și alte legi conexe sferei TVA.

Într-o țară în care legiuitorul modifică foarte frecvent textele legislative în materie de fiscalitate, și nu numai, cunoașterea, recunoașterea și aplicarea principiilor enunțate în Codul Fiscal, precum și în literatura de specialitate privitor la regulile care guvernează marea taină a TVA, constituie una dintre cele mai necesare și promițătoare direcții de perfecționare a practicii contabile și fiscale.

Unele dintre elementele cheie ale TVA, cum ar fi obligațiile, deductibilitatea și scutirile reprezintă principalele surse de preocupare. Acestea pot fi deosebit de grave pentru IMM-uri, care nu își pot permite întotdeauna să facă apel la experți fiscali care să îi ajute la aplicarea regulilor de TVA din ce în ce mai complexe.

 

Diana Monica Ghimiş

 

 Cartea “168 cazuri practice despre TVA” lucrare ce se adresează comunității fiscal-contabile și prin intermediul căreia am urmărit să venim în ajutorul practicienilor prin exemplificarea concretă a problemelor majore întâlnite în activitatea zilnică în ceea ce privește taxa pe valoarea adăugată. Legislația care guvernează această taxă comportă o serie de aspecte specifice care nasc de foarte multe ori controverse și nelămuriri ce pot afecta modul dvs. de lucru.

Prezenta ediție are rolul de a evidenția mecanismele de percepere și declarare corectă a TVA, oferindu-vă, în aproximativ 330 de pagini, o veritabilă culegere de situații și exemple practice.

Cele 168 de situații privind TVA, sunt clasificate pe secțiuni pentru a putea găsi rapid soluția la situația dată. Astfel tratăm următoarele domenii de aplicare:

  • Achiziții intracomunitare;
  • Deducerea, rambursarea și restituirea;
  • Locul operațiunilor impozabile;
  • Ajustarea deducerii TVA;
  • Split TVA;
  • Operațiuni scutite de TVA.

Puteţi COMANDA această publicaţie apelând numărul de telefon 021.222.70.75 sau prin email la office@rezon.ro unde vă rugăm să specificaţi detaliile de contact.

Comanda dvs. va fi expediată prin curier, la adresa pe care ne-o veţi indica iar produsul se va achita ramburs în momentul livrării.

Preţul cărţii este 122 lei (cu TVA), la care se adaugă taxele de procesare şi livrare în valoare de 14 lei.

Mai multe produse
Răspunderea legală a Administratorului Download Este clar că a fi…